Skærmteglet Classic

BEKLÄDNADSTEGEL

Skärmteglet Classic – Skärmteglet som det startade med enkla rektangulära format.

Skärmteglet Classic är beklädnadstegel som utgör grunden för alla av dagens skärmtegelsbeklädnader. Det är som om allt började med enkla rektangulära former och de finns i en mängd färger och variationer som tillsammans erbjuder mängder av möjligheter för att få en byggnadsfasad med ett unikt uttryck.

Skärmteglet Classic finns också med många olika slags ytor så man kan arbeta med strukturen i uttrycket.

Utmana oss med gärna med idéer och ritningar så tar vi oss an uppgiften att förverkliga dem.

Skärmteglet Classic tillverkas av extruderad terrakottalera, vatten och eld och är därmed ett mycket miljövänligt val för din fasad.

Produkten är 100 % UV-resistent. Det krävs ett minimum av underhåll eftersom regn och vind håller fasaden ren och snygg.

För nybyggnationer och renoveringar är Skärmteglet Classic en självklar lösning som man ska se närmare på eftersom det finns många fördelar med en upphängd, ventilerad fasad.

En ventilerad fasad erbjuder ett antal fördelar. Fasaden är inte bärande så man behöver inte gräva och gjuta fundament. Under varma somrar hjälper den ventilerade fasaden till att absorbera värme och leda bort värmen från huset. Ventilerade fasader bidrar till ett sunt inomhusklimat.

Oavsett vilket keramiskt tegel du väljer från C2Elements så är teglet färgäkta i mer än 100 år. (Färgen förändras inte över tid).

Teglet uppfyller kriterierna i för EU-standard DS/ISO 20887:2020 Hållbarhet vid byggnationer och anläggningsarbete – Design för demontering och anpassning – se rapport

Teglens tekniska styrka är oförändrad efter 100 år. (Styrkan förändras inte över tid).

Skärmteglet Classic finns som standard i storlekarna 150 x 400 mm till 600 x 1800 mm fast begränsas inte till dessa.

Skärmteglet Classic är en robust och välbeprövad lösning som används över hela världen och vi har många bra referenser i Skandinavien.

Renoveringar

Renoveret og udvendigt isoleret
Renovation i fuld gang
Sjælør boulevard AAB - færdigrenoveret
Eksisterende facade med ny ekstern ventilation og profiler til skærmtegl facade

För typiska renoveringar är skärmtegel klassiskt det självklara valet, på grund av de många fördelarna med upphängda fasader. Vi kan anpassa avståndet till bakväggen och på så sätt ge plats åt den teknik, isolering och arkitektur som avgör hur långt ut den nya fasaden ska placeras.

Med expertis inom produkter och upphängningssystem hjälper vi ditt projekt säkert igenom alla utmaningar som kan uppstå. Vi har provat det mesta och har lösningar på alla vanliga utmaningar, oavsett om det är persienner, lösningar kring dörrar och fönster, dold och synlig ventilation m.m.

Skärmtegel classic är godkänd för användning vid renovering i samarbete med Rockwool Red Air.

Skärmtegel classic framträder med många typer av ytor, från naturliga som har en struktur som tegel, hela vägen till blanka glaserade tegel.

FÄRGER, FORMAT OCH YTOR

Våra leverantörer NBK och Tempio har ett stort utbud av färger, format och ytbehandlingar och en unik kunskap av keramiska fasader genom projekt som levererats över hela världen. Vi drar nytta av all denna erfarenhet när vi hjälper er att hitta rätt lösningar för ert specifika projekt.