Om oss

g2g_logo_bw

Vilka är vi

C2 Elements har nära 20 års erfarenhet av leverans av fasadlösningar och vi ligger i framkant med att utveckla nya lösningar på marknaden.

Vårt mål är att vara Skandinaviens bästa leverantör av hållbara fasader och vi är på god väg.

Vi har levererat fasader till ett antal prisbelönta och ikoniska byggnader (Lego House, VUC Sønderborg, KVV8 Stockholm, Novo Nordisk Hovedsæde och KB Hallen).

Alla unika projekt som under många år framöver kommer att bidra till att definiera vår tids arkitektur.

Vi bygger inte för att riva utan för att bygget ska hålla i generationer.

Vi kallar detta Generation2Generation

anthracite_art

Hållbara produkter

På C2Elements arbetar vi med fasadmaterial som har producerats i tusentals år och som endast består av tre grundelement: eld, vatten och lera.

Livslängden på våra tegel är lång!

Vi har låtit göra en opartisk bedömning av våra skärmplattor, vilket sätter livslängden på 125 år. En livslängd som när som helst kan förlängas med 125 år om produkten är intakt. Se rapport här: Link

 

Få produkter har referenser som visar hållbarhet över tid. Våra produkter har det.

Tegel syns överallt och i Skandinavien finns många exempel på hållbarhet på hundratals år. På andra håll i världen finns keramiska referenser som håller i över tusen år.

Vårt tegel bränns vid betydligt högre temperaturer än vanligt danskt tegel, vilket ökar hållfastheten och frostbeständigheten och ger lägre porositet och vattenupptagning.

Dessutom är teglet 100 % UV-beständiga, så färger framstår alltid som när teglet tillverkades – oavsett ålder.

Hållbarhet och UV-beständighet är unika egenskaper hos keramiska tegel. De två egenskaper ger möjlighet att skapa byggnader som kan bidra till att definiera vår arkitektur historiskt och till glädje för framtida generationer.

 

Om en byggnad – trots sin hållbarhet – behöver förändras eller fasaden ändras, uppfyller våra tegel 25 av 28 relevanta principer helt eller delvis utifrån DS/ISO 20887:2020 Hållbarhet i bygg och anläggning – Design med sikte till demontering och anpassning.

om-os_persien_2

Vad tycker arkitekter när de hör
ordet terrakottafasader?

För många ger det associationer till keramik från antiken, till de fantastiska mosaiverken från 1600-talet i Persien och Mindre Asien. I moderna arkitektur handler tankarne förmodligen mer om Alvar Aaltos keramiska baguettväggar och Jørgen Utzons intensiva jakt på det perfekta skalet till operahuset i Sydney.

Dagens möjligheter med skärmtegel

På C2Elements är vi glada över alla möjligheter som finns inom keramik i förhållande till att designa unik och spännande arkitektur. Tillverkningsalternativen har utvecklats dramatiskt inom den keramiska industrin under de senaste 15 åren. Från enkla och homogena skärmtegel på 20 x 40 cm, till nya dimensioner, arkitekt designer, färger som inte fanns för 10 år sedan; en oändlig utveckling där arkitekten spelar en stor roll.

Det senaste är användingen av glasyrer som effekt på fasader. Glasyrer som för bara några år sedan inte fanns, spelar idag en aktiv roll på fasaderna. På exakt samma sätt som de gjorde i de fantastiska mosaikprojekten i Persien för hundratals år sedan.

legohouse_gallery_2

REFERENSER SOM STRÄCKER SIG FRÅN BOSTADSBLOCK TILL LEGO HOUSE

Vi är stolta över att vi tillsammans med arkitekterna har hjälpt till att sätta avtryck på keramisk arkitektur i Skandinavien under de senaste 15 åren. Allt från gamla flerfamiljshus från 50- och 60 -talen med fallna betongfasader eller tegelväggar med obekväma kalla broar som förvandlas till vackra byggnader som är bekväma att bo i.

Vi är glada att kunna bidra till detta, precis som vi är ödmjuka stolta över att kunna leverera fasader för stora arkitektoniska pärlor som Novo Nordisks högkvarter, Lego House eller beklädnaden av ett kraftverk beläget mitt i Stockholms stad. Inget av dessa projekt skulle ha blivit verklighet om arkitekterna inte hade tänkt på materialet och vi är mycket tacksamma för det.