Skärmtegel Rustikotta Fjällpanel

Skärmtegel

Rustikotta Fjällpanel®

Rustikotta Fjällpanel® är den perfekta produkten för nybyggnationer och renoveringsprojekt. Det är en flexibel produkt med en grov och rustik yta som ger fasaden en naturlig patina.

Teglet tillverkas endast av lera, vatten och eld och är därmed ett mycket miljövänligt materialval för din fasad.

Produkten är 100 % UV-resistent. Det krävs ett minimum av underhåll eftersom regn och vind håller fasaden ren och snygg.

Och du får dessutom en produkt som håller extremt länge. Referenser runt om i världen visar en hållbarhet på flera hundra år.

Teglen har inga skarvar och kan sättas upp i alla väder. Om du någon dag vill byta fasad så kan teglet dessutom återanvändas på en annan byggnad.

Färg

Anthracite, EK-1004

Red flamed, EK-1005

September, EK-1014

Black Oxid, EK-1027

Antique Moss, EK-1024

Light Grey Flamed, EK-1009

Mått & egenskaper

Längd: 400 mm
Höjd: 225 mm
Tjocklek: 14 mm
Vikt: 35 kg per m2
Modulhöjden: 200 mm (standard) – finns även i modulhöjd 175 mm.
Förbrukning: 14,3 st. per m2
Livslängd: +50 år.

Egenskaper

Skärmtegel Rustikotta Fjällpanel®:

Kan användas för nybyggnationer / renoveringsprojekt. Det är en flexibel produkt med grov och rustik yta som ger en naturlig patina åt fasaden och därmed ett flott utseende. Det finns en naturlig färgvariation mellan de olika serierna Rustikotta Fjällpanel®. Teglet packas slumpmässigt på pallarna, vilket gör det lättare att installera. Det har genomfärgats vid alla fogar / snitt Det finns även två typer av hörntegel i sortimentet och man har utvecklat ett ventilationstegel som gör sortimentet användbart på många ställen. Det är också möjligt att få Rustikotta Fjällpanel® med ett komplett upphängningssystem av havsvattenbeständigt aluminium. Skärmtegel är ett system med flera användningsområden både för tak- och fasadbeklädnader.

Inget underhåll:

Det är värt att notera att trots produkten har en otroligt lång livslängd så består den i all sin enkelhet av lera som är klinkerbränd vid 1200 grader. Tegelbeklädnaden Rustikotta Fjällpanel® är 100 % frostbeständig, återvinningsbar och belastar inte miljön vid förstöring.

Ger fler kvadratmeter:

En mycket speciell fördel med skärmteglet Rustikotta Fjeldpanel® är tjockleken på väggkonstruktionen med 71 mm från bakväggen som ger fler m2 bostadsyta. I ett vanligt bostadsområde motsvarar detta en till två m2 extra per lägenhet.

Enkel montering:

Skärmteglet Rustikotta Fjällpanel® monteras enkelt. Med hjälp av två skruvar fästs skärmteglet separat på en aluminiumram eller reglar. Vid fönster och gavlar används färgade skruvar i samma färg som teglet. En annan fördel är den låga vikten på 35 kg per m2 och med en vikt på 2,3 kg per tegelplatta är den hanterbar på byggplatsen. Bearbetning av skärmteglet Rustikotta Fjällpanel® kan utföras med en vanlig kakel- eller våtskärare. Det är en stor fördel att kunna använda en vanlig kakelskärare på byggarbetsplatsen.

Hörnlösningar

Skærmteglet Rustikotta Fjällpanel® finns i en enkel hörntegel och som snedskurna tegel för inre och yttre hörn.

rustikotta_hjoernetegl_1

RUSTIKOTTA Fjällpanel®
Hörntegel

rustikotta_smigskaaret

RUSTIKOTTA Fjällpanel®
snedskurna tegel

Ventilationstegel

Det senaste tillskottet i produktutvecklingen av Rustikotta Fjällpanel® är denna ventilationstegel. Teglet som visas här är genomfärgat, så att teglets estetiska uttryck bevaras. Ventilationsytan är ca. 153cm2 (standardmått 400×200 och 400×225)

rustikotta_ventilationstegl