Skärmtegel Rustikotta Classic

Skärmtegel

Rustikotta Classic

Rustikotta Classic är den perfekta produkten för nybyggnationer och renoveringsprojekt. Det är en flexibel produkt med en grov och rustik yta som ger fasaden en naturlig patina.

Teglet tillverkas endast av lera, vatten och eld och är därmed ett mycket miljövänligt materialval för din fasad.

Produkten är 100 % UV-resistent. Det krävs ett minimum av underhåll eftersom regn och vind håller fasaden ren och snygg.

Och du får dessutom en produkt som håller extremt länge. Referenser runt om i världen visar en hållbarhet på flera hundra år.

Teglen har inga skarvar och kan sättas upp i alla väder. Om du någon dag vill byta fasad så kan teglet dessutom återanvändas på en annan byggnad.

Färg

Anthracite, EK-1004

Red flamed, EK-1005

September, EK-1014

Black Oxid, EK-1027

Antique Moss, EK-1024

Light Grey Flamed, EK-1009

Tampico, EK-1038

gråbrun, EK-1051

Mått & egenskaper

Längd: 400 mm
Höjd: 225 mm
Tjocklek: 14 mm
Vikt: 31,5 kg pr. m2
Modulhöjden: 200 mm
Förbrukning: 12,5 st. per m2
Livslängd: +125 år.

Egenskaper

Skärmtegel Rustikotta Classic

Kan användas för nybyggnationer / renoveringsprojekt. Det är en smidig produkt som har en rå och rustik yta som ger en naturlig patina till fasaden så att den framstår som tilltalande. Det finns en naturlig färgvariation i de olika Rustikotta Classic-serierna. Teglet packas slumpmässigt på pallarna, vilket gör det lättare att installera. I majoriteten av Rustikotta Classic-serien är plattan genomfärgad vid alla skärningar. Vi har även tagit fram en ventilationsplatta som gör sortimentet användbart på många ställen. Skärmplattan kan levereras som ett system med flera användningsmöjligheter, i första hand för fasadbeklädnad, men är även användbar som takbeklädnadse note.

note: Denna typ av skärmtegel utgör inte ett tätt tak utan en regnskärm. Denna typ av skärmtegel kräver ett tätt undertak, alla konstruktionsdetaljer för taket måste överenskommas med projektingenjör. Rekommenderas ej för tak med en lutning på mindre än 35 grader.

Inget underhåll:

Det är värt att notera att trots produkten har en otroligt lång livslängd så består den i all sin enkelhet av lera som är klinkerbränd vid 1200 grader. Beklädnadstegel Rustikotta Classic är 100 % frostbeständig, den är återanvändbar, och när den förstörs skadar den inte miljön.

Ger fler kvadratmeter:

En mycket speciell fördel med att använda skärmtegel Rustikotta Classic är väggkonstruktionens tjocklek 70 mm från bakväggen, vilket ger mer m2 boyta. I ett vanligt bostadsområde motsvarar detta en till två m2 extra per lägenhet.

Enkel montering:

Skärmtegel Rustikotta Classic är lätt att montera. Med hjälp av två skruvar monteras skärmplattan individuellt på en aluminiumram eller på träregler. För fönster och akter används skruvar med färgade skruvhuvuden. Ytterligare en fördel är den låga vikten på 31,5 kg per m2, och med en vikt av 2,5 kg per tegel är det mest hanterbara på byggarbetsplatsen. Bearbetning av skärmtegel Rustikotta Classic kan göras med en vanlig kakelskärare eller våtskärare. Det är en stor fördel att kunna använda en vanlig kakelskärare på byggarbetsplatsen.

snedskurna tegel

Hos C2elements.dk kan du även få Rustikotta Classic som gers på fabriken Genom att använda dig av skurna plattor får du full kontroll över ditt projekts uttryck och kan leverera en elegant arkitektonisk lösning som imponerar på både kunder och besökare.

rustikotta_smigskaaret

RUSTIKOTTA Fjällpanel®
snedskurna tegel

Ventilationstegel

De typiska lösningarna framför dörrar och fönster är att skärmteglet placeras mot en aluminiumbeklädnad.

Täckningen kan vara en rak kant eller med en böj.

løsninger ved vinduer og døre

Lämplig för både bostads- och kommersiella projekt

Oavsett om du arbetar med ett bostads- eller kommersiellt projekt är Rustikotta Classic skärmplattor ett säkert val. Rustikotta Classic innovativa skärmtegel erbjuder inte bara utmärkt funktionalitet och praktiska fördelar, utan också exceptionell estetik och ett elegant utseende.

Kontakta oss idag så kan vi hjälpa dig att förverkliga din arkitektoniska vision. Vårt erfarna team är redo att ge dig råd och leverera den bästa lösningen för dina behov. Med Rustikotta Classic skärmtegel är ditt byggprojekt i goda händer.

Ventilationstegel

Det senaste tillskottet i produktutvecklingen av Rustikotta Classic är denna ventilationsplatta. Teglet som visas här är genomfärgat, så att teglets estetiska uttryck bevaras. Ventilationsytan är ca. 153cm2 (standardstorlek 400×225)

Som något nytt kan du nu få en ventilationstegel som bidrar till att upprätthålla ett hälsosamt inomhusklimat i din byggnad. Ventilationstegel ger möjlighet att kontrollera luftflödet mellan inomhus- och utomhusområden. Detta minskar risken för fukt, mögel och dålig luftkvalitet, vilket säkerställer en bekväm och hälsosam miljö för de boende.

rustikotta_ventilationstegl