Baguette

BAGUETTETEGEL

Baguette är keramikens svar på lameller och en helt unik fasadlösning.

Baguettetegel är en unik lösning för fasader som genom olika monteringsprofiler ger djup åt uttrycket.

Därutöver tillkommer produktens många designalternativ. Baguette kan levereras med många typer av ytor och därmed olika strukturer. Du bestämmer dessutom själv färger och format. Visa oss dina önskemål så hjälper vi dig i mål med projektet.

Teglet tillverkas endast av lera, vatten och eld och är därmed ett mycket miljövänligt val för din fasad.

Produkten är 100 % UV-resistent. Det krävs ett minimum av underhåll eftersom regn och vind håller fasaden ren och snygg.

Och du får dessutom en produkt som håller extremt länge. Referenser runt om i världen visar en hållbarhet på flera hundra år.

Lösningen Baguette är perfekt för att ge djup och profilering åt fasaden. Baguettesystemen är flexibla och fixeringen kan antingen döljas eller användas som en del av det arkitektoniska uttrycket. Fixeringen sker antingen på baksidan eller på toppen och botten.

Som alltid med keramik är möjligheterna att arbeta med strukturer, former och färger outtömliga. Ovan finns olika exempel från Skandinavien blandat med några bilder från våra leverantörers projekt runt om i världen.

Oavsett vilket keramiskt tegel du väljer från C2Elements så är teglet färgäkta i mer än 100 år. (Färgen förändras inte över tid).

Teglet uppfyller kriterierna i för EU-standard DS/ISO 20887:2020 Hållbarhet vid byggnationer och anläggningsarbete – Design för demontering och anpassning – se rapport

Teglets tekniska styrka är fortfarande oförändrad efter 100 år. Styrkan minskar inte över tid.

Format: Standard 50 x 50 mm + många fler på väg.

Längder: Finns i längder på upp till 1800 mm. Över 1800 mm kräver limning av två Baguetter för en synlig montering på cirka 1 ½ mm.

SYSTEM

Hos C2Elements har vi utvecklat ett par olika system för Baguette. Vi har tänkt på allt och därmed är avståndet till den bakomliggande väggen samt genomtänkta lösningar runt fönster och dörrar m.m. en del av totallösningen.

Vertikal montering

Backfixing

VERTIKALT MONTERINGSSYSTEM

Systemet C2Element Baguette är en standardlösning.

Vi arbetar med Baguette i formatet 50 x 50 mm och längden 1500 mm.

Baguetten monteras på en horisontell pulverlackerad L-profil av aluminium. Det finns en L-profil i toppen och botten på Baguetten och som standard finns det 20 mm mellan två L-profiler. Det är här som byggnationens toleranser registreras.

Som standard har vi ett cc-avstånd mellan baguetterna på 130 mm för att bibehålla fasadens visuella uttryck.

Baguetten hålls samman med C2Elements unika tredubbla låssystem som håller Baguetten i ett spänningsfritt läge och som samtidigt har ett dubbellås så oerfarna personer kan omedelbart inte ta bort Baguetten.

Vertikal montage
Backfixing

SYSTEM FÖR BACKFIXING

Systemet C2Element Baguette är en standardlösning.

Vi arbetar med Baguette i formatet 50 x 50 mm och längden 1500 mm.

Baguetten monteras med ett spänningsfritt monteringssystem som skyddar teglet med epdm-plattor och bussningar. Konstruktionens tolerans ska registreras i infästningsvinklarna.

Som standard har vi ett cc-avstånd mellan baguetterna på 130 mm för att bibehålla fasadens visuella uttryck.

Baguetten hålls fast med ett låssystem från C2Elements som håller själva Baguetten i ett spänningsfritt läge.

C2ELEMENTS BAGUETTESYSTEM

C2Element Baguettesystem är också användbara i den mån att ditt projekt använder sig av annat än jämna former. Se bland annat våra referenser för lösningar med Baguette.

Dessutom kan Baguetternas längder i Baguettesystemet beställas enligt skräddarsydda mått.

Baguettesystemet kan alltid tas ner och återanvändas i en annan byggnad.

bæredygtig facade fra c2elements

FÄRGER, FORMAT OCH YTOR

Våra leverantörer NBK och Tempio har ett stort utbud av färger, format och ytbehandlingar och en unik kunskap av keramiska fasader genom projekt som levererats över hela världen. Vi drar nytta av all denna erfarenhet när vi hjälper er att hitta rätt lösningar för ert specifika projekt.