Klinkerbränd mursten

Beklädnadstegel

Brut De Four - Klinkerbränd mursten

Den här mycket speciella murstenen är resultatet av en tillverkningsprocess där vi försökt komma så nära våra förfäders teknik av murstensframställning som möjligt.

De vackra variationerna mellan murstenarnas ytor beror på att de ligger på olika avstånd från elden när de bränns och detta förstärks ytterligare av murstenens längd.

De klinkerbrända murstenarna tillverkas av terrakottalera som är 100 % miljövänligt och de bränns med träavfall från en närliggande möbelfabrik.

Det krävs inga kemikalier eller vatten vid utvinning av terrakottalera – så utvinningen av råvaran är mycket miljövänlig. Lera reproduceras i naturen.

brut-de-four-nuance_622

622 Sequoia 0

brut-de-four-nuance_623

623 Sahara 0

brut-de-four-nuance_623

624 Mali 0

brut-de-four-nuance_625

625 Saturne 0

brut-de-four-nuance_602

602 Sequoia 2

brut-de-four-nuance_607

607 Sahara 3

brut-de-four-nuance_612

612 Mali 4

brut-de-four-nuance_616

616 Saturne 2

brut-de-four-nuance_603

603 Sequoia 3

brut-de-four-nuance_608

608 Sahara 4

brut-de-four-nuance_613

613 Mali 5

brut-de-four-nuance_620

620 Saturne 6

  • Den klinkerbrända murstenen Brut De Four är 100 % UV-resistent. Den bleknar aldrig.
  • Den klinkerbrända murstenen Brut De Four kan användas både som exteriör och interiör. På grund av de mångsidiga färgerna och strukturerna får arkitekten många möjligheter i utformningen av fasaden.

Oavsett vilket keramiskt tegel du väljer från C2Elements så är teglet färgäkta i mer än 100 år. (Färgen förändras inte över tid).

Teglets tekniska styrka är fortfarande oförändrad efter 100 år. Styrkan minskar inte över tid.

brut-de-four-tech-info

Bestäm själv färger och format. Vi hjälper er att få projektet i mål. Vi brukar säga att vi gör det du ritar. Detta gäller även för denna typ av klinker så ta oss på orden och låt oss sätta ett avtryck med er i den skandinaviska arkitekturen.

EXEMPEL

Som alltid med keramik är möjligheterna att arbeta med strukturer, former och färger outtömliga. Nedan avbildas de första projekten med detta spännande nya initiativ.

Det pågår flera projekt över Europa – så det kommer snart fler foton.

brut-de-four-klinkebraendt-mursten_eksempler_1
brut-de-four-klinkebraendt-mursten_eksempler_2
brut-de-four-klinkebraendt-mursten_eksempler_3
brut-de-four-klinkebraendt-mursten_eksempler_4

FÄRGER, FORMAT OCH YTOR

Vår leverantör Rairies Montrieux har ett stort utbud av färger, format och ytbehandlingar och en unik kunskap av keramiska fasader genom projekt som levererats över hela världen. Vi drar nytta av all denna erfarenhet när vi hjälper er att hitta rätt lösningar för ert specifika projekt.